Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret blagdanima

7 stvari koje biste trebali napraviti PRIJE Nove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
2013. godina je na izmaku, a mnogi se, ususret Novoj godini, odlučuju upravo na novogodišnje odluke koje se nerijetko temelje na stvarima koje inače ne rade ili ne vole raditi.

Još je preostalo vrlo malo do nove, 2014. godine, stoga je Inc. u prilogu sastavio popis 7 stvari koje biste svakako trebali učiniti tijekom blagdana prije nego se vratite na posao.

Pročitajte i ovo Tina Todtling, bivša šefica protokola Zanimljivi darovi Arhiv na Pantovčaku svašta skriva: Bivša šefica protokola otkriva koji je neobični poklon dobio jedan naš predsjednik Hrvoje Gašparović - 3 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Velik uspjeh liječnika iz KBC-a Zagreb: "Ovakva operacija uvijek je utrka s vremenom. Treba svima skinuti kapu"

1. Izbjegnite novogodišnje odluke
Rijetki se zaista pridržavaju novogodišnjih odluka u nadolazećoj godini jer su to uglavnom odluke koje niste činili do sada ili koje ne volite raditi, kao primjerice, odluka kako ćete smanjiti količinu šećera koje unosite u organizam. Ovakve odluke su nerijetko osuđene na osjećaj bespomoćnosti zbog nemogućnost ispunjavanja istih.

2. Postavite si motivirajuće ciljeve
Umjesto novogodišnjih odluka, postavite si motivirajuće ciljeve koje će vam zaista biti motivacija u zadovoljavanju vaših potreba. Primjerice: ‘U 2014. godini ću izgledati savršeno i bit ću zadovoljnija ukoliko se riješim viška kilograma.’

3. Uzmite dan predaha
Uzmite si jedan dan odmora – da, 24h bez odgovaranja na e-mailove ili telefonske pozive. Za razliku od toga, provedite dan u društvu svojih prijatelja, obitelji i vas samih. Također, pročitajte knjigu ili otiđite na nekakav događaj.

Evo kako se uspješno boriti protiv stresa

4. Proslavite svoj uspjehe
Iako ste imali napornu godinu, zasigurno postoje periodi kada ste bili iznimno uspješni i kada su se stvari jednostavno dobro odvijale u vašu korist. Razmislite o vlastitim postignućima u protekloj godini i prisjetite se događaja i osjećaja zbog kojih ste se dobro osjećali.

5. Sagledajte svoje neuspjehe
Unatoč odličnoj godini, postojali su trenuci kada se stvari nisu odvijale baš onako kako ste priželjkivali. Prisjetite se takvih loših trenutaka i onoga što se naučili zahvaljujući njima te razmislite što ćete učiniti drugačije u budućnosti kako se iste pogreške ne bi ponavljale. Zapamtite, put do uspjeha se gradi na pogreškama i ne zaboravite to cijeniti.

6. Zahvalite onima koji su vam pomogli
Sigurno ste u svome poslu susreli s ljudima koju su vam pomogli na nekakav način – bilo da se radi o pomoći u poslovnom smislu ili jednostavno samo zato jer je ljudima stalo. Razmislite i zahvalite im se - jer su to zaslužili!

7. Poklonite anonimni dar
Darivanje prijatelja ili obitelji je zabavno, no, ukoliko se želite osjećati istinski ispunjeno, poklonite dar bez ikakve obaveze nekome kome je to najpotrebnije, ne očekujući da vam se zahvale.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene