Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7 savjeta

Dobili ste posao? EVO kako ga zadržati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugo ste tražili posao i sad kad ste ga napokon dobili, odrađujete probni rok. Evo nekoliko savjeta kako da tijekom tog vremena zadivite kolege i zadržite posao.

1. Na posao dolazite ranije

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

Dobro je već u početku pokazati da imate volje raditi i da ste dovoljno organizirani na način da ćete na posao doći i ranije nego se to od vas očekuje. Imajte na umu koliko vam zapravo treba da od kuće dođete na novo radno mjesto, piše MSN Careers.

>> Želite zaraditi godišnju plaću od 740.000 kuna? EVO prijedloga!

2. Oblačite se primjereno

Sjetite se kakvu su odjeću nosili vaši novi poslodavci kada su vas intervjuirali za posao. Možda na novom radnom mjestu preferiraju da se primjerice oblačite 'casual' ili 'poslovno'...

3. Naučite štošta o kompaniji

Vjerojatno ste kompaniju za koju radite dobro proučili kako biste što uspješnije prošli intervju, ali ne škodi znati još više. Najmanje što možete jest naučiti imena direktora odjela i uprave.

4. Zračite povjerenjem

Velika je vjerojatnost da ćete već prvi dan upoznati mnogo ljudi. Osim toga što se trudite zapamtiti njihova imena, ovo je vaša prilika da ostavite dobar dojam. Kako bi to ostvarili, preporučuje se čvrst stisak ruke prilikom rukovanja i kontakt očima te da se ukratko predstavite - osim svog imena, recite i na koje ste radno mjesto došli, odnosno koji je vaš posao.

5. Ispitujte

Možda ste već dosta toga saznali o firmi, ali sigurno će vas zasuti i informacijama kada počnete raditi. Ako u nešto imate sumnje, odmah postavite pitanje. Čak i ako ste sve razumjeli pitajte tako da potvrdite da je upravo onako kako ste shvatili. Na taj način pokazujete i da vam je stalo da zapamtite što je više moguće o svom novom radnom mjestu.

6. Zapisujte

Zapisivanje će vam pomoći da znate i informacije koje niste odmah zapamtili. Svoje bilješke uvijek imajte sa sobom.

7. Sudjelujte

Kada upoznate svoje kolege, bit će puno prilike da se s njima i družite. Ne odbijajte pozive na zajednički ručak, piće poslije posla i ostala druženja. Iskoristite svaku priliku da pokažete da ste dio tima i da niste ondje samo radi novca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene