Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li znali?

7 činjenica koje zvuče nevjerojatno, a zapravo su istina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih sedam činjenica dokazuje da nevjerojatne stvari, one u koje je teško povjerovati, mogu biti istinite.

1. Malena država Bangladeš ima više stanovnika od Rusije. Bangladeš koji se prostire na površini od 147,570 kilometara kvadratnih ima populaciju od 156.6 milijuna, dok Rusija, čija je površina 17 075 400 kilometara kvadratnih ima 143.5 milijuna stanovnika, piše Businsess Insider.

Pročitajte i ovo Pisma, ilustracija "Malo" zakašnjela čestitka Putovao "puževim korakom": Profesoru iz Michigana uručen telegram nakon više od 50 godina Slika nije dostupna Narodne priče Devet čestih mitova o preživljavanju koji bi vas zapravo mogli ubiti

2. 1958. godine zrakoplov američke vojske nespretno se mimoišao sa velikim Boingom B-47. Zbog straha i nepažnje, pilot zrakoplova američke vojske u more kraj obala Georgie spustio je nuklearnu hidrogensku bombu. Bomba do sada nije pronađena.

3. Posljednja vladarica antičkog Egipta, Kleopatra, živjela je bliže novijem dobu nego onom u kojem su izgrađene piramide. Piramide su izgrađene između 2550. i 2490. prije Krista, a Kleopatra je živjela između 69. i 30. godine prije Krista. Jedna od najpoznatijih američkih franšiza, popularni lanac restorana Pizza Hut pokrenut je 1958. godine, što je puno bliže razdoblju u kojem je živjela preljepa Kleopatra od razdoblja u kojem su sagrađene piramide.

4. Iako su Finska i Sjeverna Koreja udaljene 'miljama' kilometara, zapravo ih dijeli samo jedna država - Rusija.

5. 1890. godine Heroin je bio predstavljen kao lijek za prehladu, kašalj i temperaturu, a zabranjen je tek 1924. godine.

6. Aljaska je najsjevernija, najistočnija i najzapadnija država Sjedninjenih Američkih Država. Najveći dio njezine površine se prostire na zapadnoj polutci Zemlje, dok dio prelazi antimeridijan čime prelazi i na istočnu polutku Zemlje.

7. U Indiji postoji drvo koje je zauzima površinu veću od prosječnog shoppingcentra. Veliko 'Banyan drvo' proteže se na čak 47 500 četvornih metara, dok se prosječni shoppingcentar prostire na 37 000 četvornih metara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene