Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kome to pada na pamet?

Pet kontroverznih ideja koje su više-manje riješile probleme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bismo riješili neke probleme, ponekad moramo razmišljati izvan okvira, no tvorci ovih ideja doista su pustili mašti na volju i zaprepastili javnost. No, unatoč tome, probleme su uspjeli riješiti.

Protiv začepljene kanalizacije sinkroniziranim puštanjem vode

Pročitajte i ovo Divlje svinje - 1 problemi na poluotoku Sjever Istre okupirale opasne divlje životinje: "Bojimo se jer one mogu razvaliti vrata... Pojele su nam sve što smo imali za nesilice" Pošta - 5 PROBLEMI S DOSTAVOM Uvijek zvoni dvaput, osim ako je iz Hrvatske pošte: Usluga je to koja se ne može usporediti ni s jednom drugom

O snalažljivim stanovnicima grada Bulawajoa u Zimbabveu već smo pisali. Naime, u njihovu se gradu pojavio velik problem s kanalizacijskim cijevima koje su se začepile zbog redukcije vode za vrijeme sušnog razdoblja. Kako bi riješili taj problem gradski su oci donijeli odluku da svi građani istovremeno puštaju vodu u WC-u i tako kroz tri dana. Iako ideja djeluje kao da je proizašla iz crtanog filma, ona doista djeluje, piše Cracked.

Rat protiv neurednih javnih WC-a

Tajvanskom ministru za zaštitu okoliša Stephenu Shenu očito su dozlogrdili neuredni javni WC-i pa je odlučio primijeniti situaciju nabolje. Tako je Shen odlučio da muškarci u javnim WC-ima od sada moraju urinirati sjedećki. Kako bi se ova odredba brže usvojila, tajvanska vlada radi plakate, reklame, a čak i političari na dnevnoj bazi govore o uriniranju sjedećki.

>> Suluda ideja ili realnost: Preusmjeriti asteroid i spasiti Zemlju?

YouTubeom protiv očajnih uvjeta na cestama

Nebrojeno smo puta bili u prilici svjedočiti snimkama bizarnih prometnih nesreća s ruskih prometnica. Ruski vozači ogorčeni su groznim prometnicama, potkupljivom policijom te nemogućim osiguravajućim društvima koji uvijek pronalaze razloge da ne pokriju štetu na automobilu. Zato su neki ruski vozači iskoristili suvremenu tehnologiju kako bi cijelom svijetu pokazali s čime se svakodnevno bore. U kokpit automobila stavljaju kamere i snimaju sve što se događa te to postavljaju na YouTube. Istovremeno, te im snimke odlično mogu poslužiti na kao dokaz na sudu unatoč korumpiranim policajcima.

Pijanim golubovima za čiste kipove

Ranije ove godine gradonačelnik ukrajinskog grada Sumija našao se pred velikim problemom. Bližio se dan grada i velika proslava, a kip nacionalnog heroja Tarasa Ševčenka bio je prekriven golubljim izmetom. On to dakako nije mogao dopustiti te je skovao vrlo lukav plan. Odmah isti dan pticama su bacili kruh natopljen vinom ne bi li ih opili i tom stanju preselili na neku drugu lokaciju. Kada su gradonačelnika napale udruge za zaštitu životinja, on se opravdao činjenicom da se već stoljećima istom tehnikom bez problema služe i redovnici u jednom samostanu.

Mreže za hvatanje radnika

Svi smo već upoznati s kaotičnim uvjetima u kojima rade radnici tvrtke Foxconn koja je najpoznatija po proizvodnji Appleovih proizvoda. Ta se tvrtka često suočava s prijetnjama masovnih samoubojstvima. Radnici kojima dojadi raditi u takvim uvjetima popnu se na krov i prijete da će skočiti ne povećaju im se plaće. Foxconn je, umjesto da počne raditi na poboljšanju uvjeta radnika , uokolo zgrade postavio goleme akrobatske mreže kojima bi uhvatili radnike koji se bace s krova tvornice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene