Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušao ih preskočiti

40 tona težak kit završio na brodu turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
59-godišnji Ralph Mothes i 50-godišnja Paloma Werner uživali su u mirnim vodama uz južnoafričku obalu kada ih je iznenadio kit, težak 40 tona, koji je skočio na njihov brod.

Kit je pokušao preskočiti njihov brod u Cape Townu, no prije nego se vratio u vodu, završio je na njihovom brodu. 'Bilo je neobično, ali strašno. Kit je bio iste veličine kao i brod. Opazili smo ga kad je bio na 100 metara od nas, a onda samo stvorio u našoj blizini. Pretpostavili smo da će otići prema dubini i ispod našeg broda, no on nas je pokušao preskočiti. Sretni smo što smo preživjeli', rekao je Mothes.

Pročitajte i ovo Grbavi kit spasio je od morskog psa VIDEO Nevjerojatan susret s kitom: "Došao je ravno do mene i počeo me gurati glavom. Bila sam prestravljena..." Ulješure Stigli u Jadran VIDEO Skupina velikih kitova snimljena kod našeg otoka, stručnjaci strahuju da bi se mogla dogoditi tragedija: "Ne približavajte im se!"

Jarbol je uništen, a brod je pun ostataka kože i kitove masti. U ovo vrijeme godine, kitovi se približavaju obali zbog parenja, piše Telegraph.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene