449764
449764
449764
449764
449764

Otkrivamo tko bi mogao imati problem s glasačkim listićima

  • , 10.09.2016., 21:58
  • Autor:
  • komentara

Na biračkim mjestima diljem Hrvatske u tijeku su posljednje pripreme za izbore. Reporter Nove TV Ivan Forjan pratio je kako one teku.

 
 
 
 
Posljednje pripreme na biračkim mjestima (Video: Dnevnik Nove TV)
Posljednje pripreme na biračkim mjestima (Video: Dnevnik Nove TV)

'Još uvijek nije sve spremno, u tijeku su posljednje pripreme na biračkim mjestima. Međutim, članovi biračkog odbora polako se pripremaju ne bi li glasače sve dočekalo spremno, u nedjelju u 7 sati ujutro, kada bi se službeno trebala otvoriti birališta u RH. Pripremaju se paravani kako bi građani mogli glasovati u tajnosti, a pregledavaju se i glasačke kutije. Članovi biračkog odbora moraju se uvjeriti da su one u potpunosti prazne, tj. da u njima nema niti jednog glasačkog listića prije nego se glasačke kutije zapečate sutra ujutro, netom prije glasovanja', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan s jednog biračkog mjesta u zagrebačkoj Ilici.

Više o svemu razgovarao je s Vesnom Galamboš, predsjednicom tog biračkog odbora. 

Jesu li vam stigli glasački listići i čuvaju li se oni pod posebnim mjerama osiguranja?

'Glasački listići i sve drugo je stiglo u subotu ujutro. Glasački listići su spremljeni u sefu i bit će dostupni u nedjelju ujutro prije 7 sati'.

Što glasači moraju ponijeti sa sobom kako bi mogli pristupiti glasovanju?

'Trebaju imati ili osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu ili putovnicu. Znači dokument na kojima je njihova slika i podaci'.

I na ovim parlamentarnim izborima posebnost je da će građane dočekati malo veći glasački listići, možemo slobodno reći glasački listovi. Na njima će se moći preferencijalno dati glas određenom kandidatu. Koja su vaša iskustva, kako glasači reagiraju na njih? Tko ima problema, tko nema?

'Mislim da su preveliki ti glasački listići, tj. listovi. Mlađe generacije u principu nemaju problema, ali srednje i starije generacije imaju jer to treba okretati, treba tražiti, treba imati naočale...'.

Vi ćete im pomoći ako bude potrebno?

'Apsolutno. I mogu doći s nekim drugim da im okrene taj list'.

Podsjetimo, birališta se sutra otvaraju u 7 ujutro a zatvaraju u 19 sati.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se