Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled Ivane Petrović

''Frustracije svake vrste se samo gomilaju, požari bukte, a naši odgovorni se brinu o ljutitim povicima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Događaje u tjednu iza nas u Pregledu tjedna Dnevnika Nove TV analizirala je i komentirala Ivana Petrović.

Javnosti nepoznat mladić, Marko Starčić, našao se u svim medijima zbog povika koje je uputio predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću. Policajci su mladića odmah upozorili da se utiša, no sat vremena kasnije na posao mu je stigao policajac koji mu je uručio poziv za sud zbog remećenja javnog reda i mira. Očito, pretrpjeti povike ljutitih pojedinaca i oponenata nije u opisu poziva političar i poretka zvanog demokracija. Iako nije riječ o sigurnosnoj ugrozi, prijetnji smrću ili vrijeđanju po etničkoj, vjerskoj ili rasnoj pripadnosti, Marko je zaradio prekršajnu prijavu.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović najvažniji događaji Strah od terorističkih napada, prosvjed svinjogojaca, ostavka šefa HEP-a i Jakuševac obilježili su tjedan Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Što je obilježilo dane iza nas? "Ni u koronakrizi nema očuvanja domaće proizvodnje. I dalje je sve turizam"

Nisu samo naši politači na meti građana, naime u Francuskoj je sadašni predsjednik Emmanuel Macron razljutio javnost. On je u tri mjeseca mandata, potrošio je 26 tisuća eura na šminku, šampone, solarij, pedikuru, manikuru, frizuru, a sve novcima francuskih poreznih obveznika.

Dok se bavimo sukobima između građana i vladajućih, u Dalmaciji gori. Ovog puta odjednom ili u kratkim razmacima je gorjelo u benkovačkom kraju, širem zaleđu Zadra i Biograda, na Hvaru, Mljetu, Velebitu, Biokovu.Privedena su trojica maloljetnika i dvije mlađe djevojke. Sve ovo treba nas duboko zabrinuti, i politiku i pravosuđe i društvo.

Unatoč suši i požarima, turistička sezona je dobra. Vatra nije potjerala turiste ili ih odvratila od dolaska u Hrvatsku. Najviše zahvaljujući našim gasiteljima, herojima ovoga doba. Njima, još jednom, veliko, veliko hvala.

Što se još događalo u tjednu iza nas pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene