Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Vjerujete li da će država uspjeti riješiti problem sa 'švicarcima'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tečaj švicarskog franka ponovno je zatresao Hrvatsku. Tisuće građana koji imaju kredite u ovoj valuti ponovno su na iglama.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj" Ilustracija Dobro je imati na umu Važna obavijest iz banaka: Na Veliki petak neće biti dostupna jedna usluga

Dužnici u 'švicarcima', njih oko 60 tisuća, ponovno strepe hoće im rate kredita 'odletjeti' u nebo, a oni u još veće dužničko ropstvo? Udruga Franak još je jučer alarmirala ministra financija Borisa Lalovca, a on se već danas sastao s predstavnicima banaka.

Izjavio je da su banke spremne pomoći u rješavanju problema u kojima su se našli njihovi klijenti  s kreditima u švicarskim francima.

Lalovac se sastao s bankarima: Spremni su ponuditi rješenja, evo kakva

Bankari bi trebali izići sa zajedničkom ponudom rješenja, poručio je Lalovac. Pritom je spomenuo mogućnost da se krediti u francima konvertiraju u euro ili kunu.

S druge strane, Udruga Franak zatražila je hitno donošenje privremene mjere moratorija na tečaj, koji bi se isključivo odnosio na sve kredite s valutnom klauzulom u CHF, sve do donošenja konkretnih dugoročnih mjera.

U današnjoj temi dana pitamo vas: Vjerujete li da će država uspjeti riješiti problem sa 'švicarcima'?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene