Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Tko je kriv za ovu kaznu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utakmica Hrvatska – Italija igrat će se pred praznim tribinama zbog kazne koju je izrekla UEFA.

Hrvatska reprezentacija ipak neće igrati u Splitu protiv Italije. Dogovor HNS-a i Hajduka oko organizacije ove utakmice pao je u vodu nakon vijesti iz sjedišta UEFA-e koja je osim novčane izrekla i kaznu jedne utakmice bez gledatelja.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV

To je sam vrhunac kažnjavanja Hrvatskog nogometnog saveza zbog ispada navijača na utakmicama reprezentacije. Bacanje baklji u teren, fašistički simboli na tribinama i povici 'Za dom spremni' doveli su do drastične kazne UEFA-e.

Dok su huliganski ispadi osuđeni sa svih strana, oko skandiranja 'Za dom spremni' vodile su se polemike. No, upravo su ta skandiranja na zadnjoj utakmici protiv Norveške bila kap koja je prelila čašu strpljenja UEFA-e koja takva skandiranja vodi kao rasistička odnosno povezuje ih s nacističkim režimima iz 2. svjetskog rata.

Zašto je u biti kažnjena Hrvatska i je li Šuker znao što se sprema

Što je najgore, predsjednik HNS-a je javno putem priopćenja pohvalio tu istu atmosferu na utakmici s Norveškom, ali UEFA, čiji je Šuker istaknuti član, misli drukčije. Možda državni dužnosnici, kao i čelnici hrvatskog nogometa, u svojim javnim istupima nisu dovoljno glasno rekli što takva skandiranja znače te kako ih moderna Europa i zašto tretira.

Pitamo vas, tko je kriv za ovu kaznu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene