Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Koliko knjiga godišnje čitate?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je otvoren 37. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Koju biste knjigu poklonili osobi koju volite i zašto? Slika nije dostupna Knjižni sajam Najčitanija knjiga trenutno u Hrvatskoj je...

"Usprkos poraznim brojkama koje prate hrvatsko izdavaštvo u zadnje četiri godine – a po podacima iz zajednice nakladnika oni govore o padu naklada i gubitku radnih mjesta za 50 posto, te padu prihoda od 30 do 60 posto – Interliber je i u te posljednje četiri godine zadržao jednak broj posjetitelja, oko stotinu tisuća, a prihod i prodaja čak pomalo i rastu", kazala je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić koja je obišla izložbene prostore sajma u Paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma.

"To znači da mi doista imamo ljude koji žele kupiti knjigu i to ljude koji čekaju upravo ovaj sajam da bi mogli do knjige doći u okruženju različitom od uobičajenoga", napomenula je.

Jedna od najvažnijih politika u Europi, koje se tiču knjige, ona je poticanja čitanja, istaknula je ministrica. Najavila je da bi oko 15. siječnja 2015. za javnu raspravu trebala biti spremna strategija poticanja čitanja, "koja će odgovoriti na pitanje imamo li publiku koja čita i znamo li u novom svijetu multimedije odgajati novu publiku".

Koliko knjiga godišnje čitate?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene