Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Strahujete li zbog učestalog urušavanja tla u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklih su se mjeseci rupe otvarale po cijeloj državi - u okolici Splita, Drniša i Zadra, u Lovranu i međimurskom mjestu Selnici. Bilo je i ljudskih žrtava, a razloti otvaranja tla nerijetko su misteriozni.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Posljednjih nekoliko mjeseci hrvatsku je javnost zaokupilo nekoliko vijesti o zemlji koja se naoko ničim izazvana otvorila na nekoliko lokacija doljem Lijepe naše.

U siječnju je u mjestu Primorski Dolac u Splitsko-dalmatinskoj županiji u bezdan dubok 35 metara propala jedna ovca, za kojom su tragali i speleolozi.

>> Zadarski 'ponor u zemlji': Doznajte o čemu se zapravo radi!

Sredinom veljače na livadi samo stotinjak metara od najbližih kuća u Selnici (Međimurska županija), otvorila se jama duboka desetak metara. U nju je upao jedan muškarac i na mjeswtu poginuo.

Pravo serijsko otvaranje rupa uslijedilo je proteklih dana. Prvo je u blizini napuštenog rudnika boksita u okolici Drniša nastao zastrašujući ponor dubok stotinjak metara i širok više desetaka metara. Zatim je, dok je sjedio na klupi, mlađi muškarac propao u rupu koja se otvorila na šetalištu u Lovranu.

Danas je pak građane uzbunila vijest o rupi kod Zadra, za koju se ipak ispostavilo da nije nova, već da na napuštenom poljoprivrednom zemljištu postoji već neko vrijeme.

Istovremeno su stigle vijesti o urušavanju tla pod jednom obiteljskom kućom u Floridi, a proširila se i vijest o 'otrovnoj' rupi u američkoj saveznoj državi Louisiani.

Strahujete li zbog učestalog urušavanja tla u Hrvatskoj?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene