Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što su uzroci nasilja u školama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba u Hrvatskoj je 19 posto djece doživjelo neki oblik vršnjačkog nasilja, dok je 8 posto tzv. 'provokativnih' žrtava, odnosno, onih koji i čine i doživljavaju nasilje, te jednako toliko djece koja čine nasilje.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Ilustracija sve više kriminala u Regensburgu Ravnatelj upozorio roditelje da ne puštaju kćeri same u školu, pojačavaju se policijske snage Ilustracija Sve se istražuje Htio izbosti profesoricu: Skandal u školi u Subotici, učenik suspendiran zbog navodnih prijetnji

U Zagrebu se održava Konferencija o nasilju u školama u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Prema izvješćima MZOS-a, u školskoj godini 2011-2012. sveukupno je u osnovnim i srednjim školama zabilježeno 1577 slučajeva vršnjačkoga nasilja, od čega 1039 u osnovnim te 538 u srednjim školama. Ministarstvo obrazovanja je poduzelo niz aktivnosti s ciljem prevencije vršnjačkoga nasilja, rekao je ministar Željko Jovanović Posebno je istaknuo dvije potpuno nove aktivnosti, koje se provode od ove školske godine - kurikulum građanskog odgoja, u sklopu kojega se radi na suzbijanju nasilja u školama, te kurikulum zdravstvenog odgoja, kod kojega je naglasak na prevenciji. Donijet je i novi pravilnik o načinima postupanja učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u poduzimanju mjera zaštite prava učenika, pripremljeni su projekti za strukturne fondove, a Hrvatska od iduće godine jedina uz Francusku, Nizozemsku i Japan u sto svojih škola kreće s projektom 'Judo u škole', kazao je.

Što vi mislite, što su uzroci nasilja u hrvatskim školama ?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene