Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što sami poduzimate za zaštitu okoliša?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanada se povlači iz Protokola o Kyotu! Time je postala prva država koja se odrekla sporazuma o klimatskim promjenama koji zapravo nikad nije ni zaživio. Glavni zagađivači ovim sporazumom nikad nisu obuhvaćeni.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Ilustracija šokantni prizori VIDEO Uginuli pingvini preplavili plaže dijela Latinske Amerike: ''Ovo nije normalno'' Biljane Donje: Brda troske - 3 Biljane Donje Europska komisija opet tužila Hrvatsku zbog ugrožavanja zdravlja ljudi i okoliša: "Došla sam ovdje da imam mir i čist zrak, ali evo, ne može"

Zagađenje na Zemlji sve je veće, temperature su sve više. Protokol iz Kjota 1997-me probudio je nadu. Zagađivači će smanjiti emisije štetnih plinova i tako zaštiti naš planet. 14 godina poslije.

Iako je 191 zemlja potpisala protokol, nisu ga sve ratificirale. Nakon godina pregovaranja i nagovaranja, kanadske vlasti digle su ruke, ali tvrde, samo od ovog sporazuma.

Kanadska oporba tvrdi da iza svega novac. Kanada, naime, do kraja sljedeće godine neće ispuniti ciljano smanjenje emisije stakleničkih plinova, što znači kaznu od 13,6 milijarda dolara.

Kanadska vlada to, naravno, negira. Odgovornost je lakše prebaciti na druge nego preuzeti na sebe, bez obzira što mnogi povlačenje iz Kjoto protokola proglašavaju nacionalnom sramotom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene