Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o premijerkinim optimističnim izjavama o stanju gospodarstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PremijerkaJandranka Kosor danas je u prostorijama Vlade predstavila najnovije brojke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje pokazuju da je krajem travnja broj evidentiranih nezaposlenih osoba bio 308.869, pri čemu je s evidencije Zavoda zaposleno 28.849 osoba. Od toga je na popisivanju stanovništva bilo zaposleno 7.800 osoba s evidencije HZZ-a. Većinu vremena ipak je posvetila nabrajanju onog što smatra uspjesima Vlade u smjeru gospodarskog oporavka.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Program gospodarskog oporavka se provodi i pokazuje rezultate, a da nismo donijeli takav program stanje u Hrvatskoj bilo bi puno gore, ustvrdila je premijerka na današnjoj konferenciji za novinare posvećenoj prezentaciji svih Vladinih mjera koje su trebale potaknuti gospodarski oporavak

Premijerka je pritom ocijenila da toliki pad nezaposlenosti nije posljedica samo sezonskih trendovaveć i aktivnih mjera zapošljavanja.

Također je rekla kako se nada da bi broj nezaposlenih uskoro mogao pasti ispod 300.000. Premijerka je dulje bvrijeme novinarima prezentirala napore Vlade u smjeru gospodarskog oporavka, tvrdeći da se rezulati mjera već vide. Podsjetimo, predsjednica Vlade jučer je odgovorila guverneru HNB-a Željku Rohatinskom na njegove pesimistične prognoze o gospodarskom rastu.

Rohatinski je, naime, izjavio kako će rast biti manji od onog koji je premijerka navela na početku godine. Premijerka je odmah reagirala, rekavši kako će biti veći od planiranog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene