Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o najavama reformi u Vatikanu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskupi iz cijelog svijeta okupili su se na sinodi posvećenoj obitelji.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Biskupi iz cijelog svijeta koji su se okupili na sinodi posvećenoj obitelji složili su se da Crkva mora poduzeti 'hrabre korake' po tom pitanju.

Priznali su i pozitivne vrijednosti civilnog braka, te stabilnih izvanbračnih zajednica među kojima su i one homoseksualne.

Vatikan: Crkva bliže priznavanju prava homoseksualnih osoba

U dokumentu koji je objavljen nakon prvog tjedna izvanredne biskupske sinode posvećene obitelji navedeno je da crkva mora poštovati dostojanstvo homoseksualaca, a predloženo je i da se razvedenim i ponovno vjenčanim parovima omogući pričešćivanje.

U izvješću se među ostalim navodi da homoseksualne osobe imaju kvalitete koje mogu ponuditi katoličkoj zajednici te se postavlja pitanje sposobnosti prihvaćanja takvih osoba u zajednicu.

Među prijedlozima je i ubrzanje procesa poništenja braka.

Čini se da je Katolička crkva pred velikim promjenama, a u današnjoj temi dana pitamo vas - što mislite o najavama reformi u Vatikanu? (Hina/Ma.B)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene