Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što kažete na dogovor oko švicaraca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Linić i bankari dogovorili su se da će se prosječna ugovorena kamata za stambene kredite u švicarskim francima umanjiti za 30 posto.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite kako će završiti sukob Linića s bankarima? Slika nije dostupna Da kredit ne bude 'hazard' Milanović: Želimo zaštiti potrošače od banaka!

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila amandman i u Sabor na izglasavanje poslala konačni prijedlog izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju. Ministar financija Slavko Linić i bankari dogovorili su se da će se prosječna ugovorena kamata za stambene kredite u švicarskim francima umanjiti za 30 posto.

Kako je Hrvatska narodna banka izračunala da je prosječna ugovorena kamata za 'švicarce' bila 4,62 posto, nova kamatna stopa za sve građane koji su stambene kredite digli u toj valuti bit će 3,23 posto.

>>Od siječnja padaju kamate na švicarce!

Amandman na izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju, u Udruzi Franak ocjenjuju kao kompromisno rješenje koje nije najbolje moguće, ali je prihvatljivo.

Napišite nam u komentaru: Što kažete na dogovor oko švicaraca?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene