Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što je vama najznačajnije u proteklih 23 godine neovisnosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska u srijedu slavi Dan neovisnosti.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Sukob policije i prosvjednika u Tel Avivu - 2 Dan neovisnosti U sukobu izraelske policije i prosvjednika iz Eritreje ozlijeđeno više od 100 ljudi: "U strahu za život ispucavali su bojevo streljivo" Slika nije dostupna Tema dana Slavite li dan žena?

Hrvatska u srijedu slavi Dan neovisnosti u sjećanje na 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno odlučio raskinuti sve državno-pravne veze na temelju kojih je Hrvatska zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila dotadašnju SFRJ.

Povodom Dana neovisnosti, jednog od najvažnijih dana hrvatske povijesti, predsjednik Ivo Josipović uručio je odlikovanja i priznanja zaslužnima za doprinos razvitku i promicanju Republike Hrvatske u različitim područjima djelovanja.

'Znamo koji je masakr doživio Vukovar i drugi masakr danas doživljava od Vlade'

Čestitajući građanima Dan neovisnosti premijer Zoran Milanović rekao je kako možemo biti ponosni na mnogo toga što smo ostvarili u protekle 23 godine.

'Ulaskom u Europsku uniju i NATO ispunili smo dva najvažnija strateška cilja. Pokazali smo partnersku i demokratsku zrelost koja nam je omogućila da razgovaramo i odlučujemo u društvu najrazvijenijih država svijeta. Hrvatska je postala afirmirana članica brojnih uglednih međunarodnih organizacija, a naši vojnici diljem svijeta sudjeluju u najzahtjevnijim vojnim misijama', rekao je premijer.

U današnjoj temi dana pitamo vas - Što je vama najznačajnije u proteklih 23 godine neovisnosti?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene