Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Što će biti s Venezuelom nakon smrti Chaveza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hugo Chavez, predsjednik Venezuele, umro je nakon duge borbe s rakom. Pred tom zemljom je vrlo neizvjesno razdoblje.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Kako vam se sviđaju rješenja za nove registarske tablice? Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome?

'Dobili smo najtužniju i najtežu vijest. U utorak u 16:25 sati (21.55 po srednjoeuropskom vremenu) preminuo je naš 'comandante' predsjednik Hugo Chavez Frias. Ovo je trenutak duboke boli', rekao je venezuelanski potpredsjednik Nicolas Maduro, okružen venezuelanskim političkim i vojnim čelnicima.

>> Tuga na ulicama: Umro je Hugo Chavez! Politički vrh napada Ameriku: Otrovali su ga!

>> Amerika: Chavez je bio tiranin; Čelnici Latinske Amerike: Svijet je izgubio velikog vođu!

Maduro je na izvanrednom sastanku državnog vrha poručio kako je smrt Chaveza 'sabotaža' te da je 'otrovana poput Jasera Arafata'.

Američki političari Chaveza su nazvali tiraninom, dok su mnogi drugi svjetski čelnici naglasili kako su Venezuela i latinska Amerika izgubile velikog čovjeka.

Iz čitave Južne Amerike pristizale su riječi sućuti, žalosti i potpore Venezueli, a Argentina je proglasila i trodnevnu žalost.

Rusi su Chavezovu smrt nazvali tragedijom za politiku, a najdublje izraze sućuti izrazio je i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Kinezi su pokjnog Chaveza nazvali velikim prijateljem kineskog naroda, a iranski čelnik Mahmoud Ahmadinedžad nazvao je Chaveza mučenikom.

I predstavnici zemalja Eu izrazili su svoju sućut, a možda najdojmljivije riječi stigle su od američkog glumca Seana Penna. 'Amerika danas izgubila prijatelja za kojeg nije znala da ga ima. Siromašni diljem svijeta izgubili svoga prvaka, a ja svoga prijatelja', rekao je.

Chavezovom smrti mnoga pitanja oko Venezuele ostaju otvorena, a jedno od najvažnijih je odnos s SAD-om. Što će po vašem mišljenju biti s tom zemljom, sad kad Chaveza više nema?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene