277322
277322
277322
277322
277322

Što će biti s Venezuelom nakon smrti Chaveza?

  • Zagreb, 06.03.2013., 13:03
  • Autor: B.V.
  • komentara

Hugo Chavez, predsjednik Venezuele, umro je nakon duge borbe s rakom. Pred tom zemljom je vrlo neizvjesno razdoblje.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

'Dobili smo najtužniju i najtežu vijest. U utorak u 16:25 sati (21.55 po srednjoeuropskom vremenu) preminuo je naš 'comandante' predsjednik Hugo Chavez Frias. Ovo je trenutak duboke boli', rekao je venezuelanski potpredsjednik Nicolas Maduro, okružen venezuelanskim političkim i vojnim čelnicima.

>> Tuga na ulicama: Umro je Hugo Chavez! Politički vrh napada Ameriku: Otrovali su ga!

>> Amerika: Chavez je bio tiranin; Čelnici Latinske Amerike: Svijet je izgubio velikog vođu!

Maduro je na izvanrednom sastanku državnog vrha poručio kako je smrt Chaveza 'sabotaža' te da je 'otrovana poput Jasera Arafata'.

Američki političari Chaveza su nazvali tiraninom, dok su mnogi drugi svjetski čelnici naglasili kako su Venezuela i latinska Amerika izgubile velikog čovjeka.

Iz čitave Južne Amerike pristizale su riječi sućuti, žalosti i potpore Venezueli, a Argentina je proglasila i trodnevnu žalost.

Rusi su Chavezovu smrt nazvali tragedijom za politiku, a najdublje izraze sućuti izrazio je i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Kinezi su pokjnog Chaveza nazvali velikim prijateljem kineskog naroda, a iranski čelnik Mahmoud Ahmadinedžad nazvao je Chaveza mučenikom.

I predstavnici zemalja Eu izrazili su svoju sućut, a možda najdojmljivije riječi stigle su od američkog glumca Seana Penna. 'Amerika danas izgubila prijatelja za kojeg nije znala da ga ima. Siromašni diljem svijeta izgubili svoga prvaka, a ja svoga prijatelja', rekao je.

Chavezovom smrti mnoga pitanja oko Venezuele ostaju otvorena, a jedno od najvažnijih je odnos s SAD-om. Što će po vašem mišljenju biti s tom zemljom, sad kad Chaveza više nema?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))
Prati Dnevnik.hr na Facebooku i Twitteru
Komentiraj Temu dana na Blog.hr-u
'Komentiranjem u sklopu članka na Temu dana prihvaćate mogućnost objave vašeg komentara, imena i prezimena te fotografije u sklopu informativnog programa Nove TV.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se