Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Slažete li se s odlukom Vlade da se liječnicima uvede radna obveza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku današnje sjednice Vlade premijer Zoran Milanović dodao je novu točku dnevnog reda kojim se predlaže da se liječnicima uvede radna obveza.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Obrazlažući tu odluku, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik rekao je na sjednici Vlade kako su štrajkom liječnika ugrožena osnovna načela u pružanju zdravstvene zaštite stanovništva i onemogućena redovita, sveobuhvatna, kontinuirana zdravstvena zaštita hrvatskih građana, koja je zajamčena Ustavom i zakonima.

'Budući je zdravstvena zaštita od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, koja se obavlja kao javna služba, u cilju sprječavanja štetnih posljedica po zdravlje stanovnika uvodi se radna obveza', rekao je Cesarik.

>>Uvodi se radna obveza za liječnike!

Hrvatski liječnički sindikat (HLS) organizirao je štrajk u bolnicama tražeći da se liječnicima bolje plati prekovremeni rad, odnosno dežurstva i pripravnosti. Predsjednik HLS-a Ivica Babić isticao je da štrajk neće biti prekinut dok Vlada ne potpiše novi kolektivni ugovor kojim će ispuniti njihove zahtjeve.

Ministarstvo zdravlja i tri zdravstvena sindikata, koji već više od mjesec dana pregovaraju o novom kolektivnom ugovoru, danas su trebali parafirati prijedlog kolektivnog ugovora, no Babić je jučer izjavio da neće staviti svoj paraf jer im Ministarstvo nudi 'sramotnu cijenu rada'.

Napišite nam u komentaru: Slažete li se s odlukom Vlade da se liječnicima uvede radna obveza?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene