Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Podržavate li proračunske rezove koje Vlada namjerava uvesti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je s današnje sjednice u Sabor uputia prijedlog rebalansa proračuna za 2014. godinu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Hrvatski sabor Četverosatno izjašnjavanje Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima

Vlada je s današnje sjednice u Sabor uputia prijedlog rebalansa proračuna za 2014. godinu. Njime se prihodi državnog proračuna povećavaju za 3,98 milijardi kuna, a rashodi za oko 100 milijardi kuna. Deficit državnog proračuna se na taj način smanjuje za gotovo 4 milijarde kuna.

Na rashodnoj strani Vlada planira uštede kroz uskratu isplate uvećanja plaća državnih i javnih službenika i namještenika za 4, 8 i 10 postotnih bodova nakon ostvarenih 20, 30 i 35 godina radnog staža, što je ušteda od oko 340 milijuna kuna u ovoj godini.

Linić: Oporezivat će se dobici od igara na sreću

Materijalni rashodi režu se 750 milijuna kuna, za 300 milijuna financijski rahodi i za 170 milijuna kuna troškovi u zdravstvu. Subvencije se režu za 700 milijuna kuna.

U sklopu rebalansa Vlada je predložila izmjene Zakona o doprinosima kojima se povećava opća stopa doprinosa za zdravstveno osiguranje s 13 na 15 posto, što bi povećalo proračunske prihode u ovoj godini za 1,6 milijardi kuna. Predloženo je i povećanje trošarina na duha i cigarete, a , a izmjenama Zakona o igrama na sreću, koje predviđaju oporezivanje svih dobitaka na tim igrama, ove bi godine trebalo prihode proračuna povećati za oko 300 milijuna kuna.

U današnjoj Temi dana pitamo vas - Podržavate li proračunske rezove koje Vlada namjerava uvesti?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene