Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Na koji ste način riješili stambeno pitanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj ima oko milijun i pol nastanjenih stanova i sve veći broj privremeno nastanjenih i napuštenih stanova u velikom porastu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije Ilustracija Objavio Zavod za statistiku Popis stanovništva otkrio nove trendove: Sve je više samaca i razvoda, a pogledajte koliko ih živi s roditeljima

Državni zavod za statistiku danas je objavio novi set podataka iz popisa stanovništva provedenog 2011. godine prema kojima u Hrvatskoj ima oko 2.2 milijuna stanova, od čega je oko milijun i pol nastanjeno.

>> Znate li koliko soba ima stan u kojemu živi prosječna hrvatska obitelj?

Od tih milijun i pol najveći je broj trosobnih (34,4 posto) s prosječnom površinom od 81 četvornog metra. Većinom su izgrađeni od 1961. do 1990. godine. Pod stanom su se u popisu, inače, vodile i obiteljske kuće.

U odnosu na popis stanovništva proveden 2001. godine, broj nastanjenih stanova povećan je za 5,3 posto, dok je broj privremeno nastanjenih i napuštenih stanova skočio za po 74 posto. Evidentirano je 215 beskućnika.

Na koji ste način riješili stambeno pitanje?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene