Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Na koji način Hrvatska može pridonijeti borbi protiv IS-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Hrvatska je dio velike globalne koalicije koja se bori protiv terorista koji su zauzimanjem velikog dijela teritorija Sirije i Iraka stvorili IS, odnosno Islamsku državu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Tema dana Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Iako se Hrvatska pridružila koaliciji za borbu protiv IS-a , predsjednik Ivo Josipović rekao je kako još naša država nema konkretnih zadataka u koaliciji.

'Hrvatska još ne zna kakve će imati obveze u međunarodnoj koaliciji protiv Islamske države, ali kao odgovorna članica NATO-a i demokratska zemlja koja brani standarde demokratskog društva ne može i neće odustati od svoje uloge i zadaće', izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović.

Arapske zemlje ujedinjene u borbi protiv Islamske države

Jučer je američka vojska s arapskim saveznicima izvela vojne napade na uporišta IS-a, a Velika Britanija najavljuje kako će se i ona pridružiti napadima.

Brojne države u koaliciji sudjeluju na različite načine i ne uključuju svi vojno borbeni angažman. Moguće je primjerice sudjelovati i u humanitarnom smislu, s obzirom na to da je stotine tisuća ljudi izbjeglo s ugroženog područja i treba ima pomoć.

U Temi dana vas pitamo: Na koji način Hrvatska može pridonijeti borbi protiv IS-a?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene