Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Koliko često dnevno perete ruke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se promoviralo pranje ruku sapunom i vodom, od 2008. godine u svijetu se 15. listopada obilježava Svjetski dan pranja ruku.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjetski dan zaštite okoliša 41.000 građana Hrvatske očistilo 3.700 tona otpada Slika nije dostupna Spriječene tisuće smrti u bolnicama Ovo je spasilo više života od mnogih medicinskih otkrića

Higijena ruku veoma je važna jer se prljavim rukama šire mnoge zarazne bolesti. Stoga je posebno bitno imati čiste ruke. Ruke obvezno treba prati nakon vršenja nužde, prije jela, poslije nečistih poslova i prije rada s namirnicama u kuhinji.

Budući da s rukama često uspostavljamo dodir s okolišem one su često onečišćene. Njihovo pranje tako je temelj osobne higijene.

>> Ovo je spasilo više života od mnogih medicinskih otkrića

Istraživanja provedena u svijetu pokazala su da samo 0 - 34 posto ljudi pravilno pere ruke nakon korištenja WC-a, nakon brisanja djetetove guze, prije svakog kontakta s hranom.

Koliko Vi često dnevno perete ruke?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene