Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kakve knjige najčešće čitate?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se obilježava Noć knjige, tijekom koje ćete u mnogim hrvatskim gradovima imati intenzivniji susret s knjigom nego inače.

Noć knjige, manifestacija koja promiče važnost čitanja, otvara se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu tribinom 'Knjigovornica - razgovor o načinima poticanja čitanja', kada će biti predstavljeni rezultati najnovijeg istraživanja tržišta knjiga u Hrvatskoj i otvoriti izložba 'Kadar za čitanje'.

Pročitajte i ovo Sajam Interliber LOŠE VIJESTI U GODINI ČITANJA Otkazan još jedan festival knjiga: Prošle godine je preskočen zbog koronavirusa, a sada je opet pod upitnikom Novi vlasnici pazinskih knjiga - 2 Pazin dijeli knjige Knjižnica povukla nesvakidašnji potez: "Najtužnije bi bilo da sve te knjige završe kao stari papir"

Noć knjige održat će se u više od sto gradova i mjesta diljem Hrvatske. Najviše događanja, njih sedamdesetak, bit će u Zagrebu, no manifestacija će se obilježiti i na otocima, u Slavoniji, Međimurju, Zagorju, Lici, u oko 170 knjižnica te pedesetak knjižara i ostalih prostora.

>> Noć knjige u više od sto hrvatskih gradova, ali i u tramvajima

Organizirat će se razna događanja, od pričaonica i čitaonica za najmlađe i kreativnih radionica pa sve do klasičnih promocija i druženja s autorima. Noć knjige pokrenuta je prije godinu dana na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili NSK, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA, te portal 'Moderna vremena'.

Kakve knjige najčešće čitate?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene