Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kakva je Vaša poruka generalima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Generali Ante Gotovina i Mladen Markač osuđeni su na 24, te 18 godina zatvora. General Ivan Čermak oslobođen je krivnje.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nitko ne krije šok' Srpski tisak o presudi generalima Slika nije dostupna VIDEO: 10 tisuća ljudi uzvikivalo 'izdaja, izdaja' Zagreb: Prosvjednici potrgali zastavu EU, privedene tri osobe

Haaški sud objavio je presudu u predmetu protiv trojice hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača.General Ante Gotovina osuđen je na 24 godine zatvora, general Ivan Čermak osuđen je na 18 godina zatvora,a general Ivan Čermak je oslobođen.

Sudsko vijeće obrazložilo je da su Gotovina i Markač sudjelovali u planiranju udruženog zločinačkog pothvata, a osuđeni su gotovo po svim točkama optužnice.

 

U sudskom vijeću koje je vodilo suđenje i koje će izreklo presudu bili su nizozemski sudac Alphons Orie, Latvijac Uldis Kinis i Elisabeth Gwaunza iz Zimbabvea. Tužitelji su u završnim riječima u kolovozu prošle godine tražili da se trojicu generala proglasi krivima i generala Gotovinu osudi na 27, generala Markača na 23 i generala Čermaka na 17 godina, a branitelji su u završnim riječima pozvali sudsko vijeće da njihove branjenike oslobodi svake krivnje.

Kakva je Vaša prouka generalima?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene