Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako zaustaviti inflaciju odlikaša u obrazovnom sustavu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas počinje nova školska godina, a u obrazovnom sustavu je i dalje problem inflacija odlikaša.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni" Ministar će se ispričati - 2 Je li bio pijan? Fuchs će se ispričati profesoru koji se potukao s učenikom, ali pod jednim uvjetom: "Alkoholizam je nešto najstrašnije"

Danas će u školske klupe diljem Hrvatske sjesti više od 420 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola što će za tjedan dana, u ponedjeljak, 12. rujna, učiniti i gotovo 110 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola u četiri dalmatinske županije - Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji koje su zatražile odgodu početka škole zbog vrućina i turističke sezone.

Veliki problem u našem obrazovnom sustavu je inflacija odlikaša kojoj se nije stalo na kraj niti novim pravilnikom koji je stupio na snagu još prije godinu dana.

Ministar Radovan Fuchs je u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da to nije problem samo u osnovnom školstvu i u srednjem školstvu, to je problem i u visokom školstvu, jer tu treba govoriti o objektivizaciji ocjena.

'U jednoj školi ocjene su jednako tako vrijedne po svojem numeričkom izričaju, komparirajući drugu školu, to je pitanje i studenata s jednog fakulteta na drugi fakultet i među zemljama to je pitanje Europske unije. Postoji pravilnik, u prvom redu mislim da primjenom ujednačenih kriterija, primjene pravilnika kojim je definirano ocjenjivanje, u školama ćemo doći do rezultata. To je nešto što, naravno, treba raditi s profesorima, a u tom smislu se organiziraju seminari i o tome će biti puno riječi na njihovim stručnim seminarima i onome što organizira Agencija za odgoj i obrazovanje', rekao je ministar Radovan Fuchs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene