Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako vi činite svijet boljim mjestom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 18. srpnja 2010. i UN slavi Mandelin dan pozivajući sve građane svijeta da 67 minuta posvete službi za opće dobro, kao znak sjećanja na Mandelinu 67-godišnju borbu za jednakost.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U državnom zrakoplovu FOTOGRAFIJE KOJE SE RIJETKO VIDE: Ležerno druženje predsjednika Slika nije dostupna Sve oči uprte u Južnu Afriku Deseci tisuća ljudi opraštaju se od Mandele

Nelson Mandela slavi u četvrtak svoj 95. rođendan dok teče šesti tjedan njegova boravka u bolnici u Pretoriji, gdje mu se stanje, po riječima njegove kćeri, neočekivano popravilo premda su svi bili spremni na ono najgore.

>> Mandela slavi rođendan, njemu u čast odvojite 67 MINUTA za dobra djela!

Dok se svijet sprema odati mu počast dobrotvornim akcijama na Međunarodni dan Nelsona Mandele koji se obilježava svake godine, američki predsjednik Barack Obama ga je istaknuo kao 'izniman primjer hrabrosti, ljubaznosti i poniznosti'.

'Uveli smo obilježavanje ovog dana u čast Madibe (Mandelino plemensko ime) kako bismo svakome od nas dali poticaj za osobno djelovanje i kako bismo mogli mijenjati svijet na bolje', rekao je južnoafrički predsjednik Jacob Zuma.

Mandela koji je 27 godina proveo u zatvoru izašao je 1990. na slobodu bez riječi osvete. S tadašnjim vlastima je pregovarao o mirnom prijelazu na demokraciju. Kada je 1994. izabran za predsjednika nikada nije htio poniziti ili diskriminirati bijelce nego se uvijek zauzimao za pomirbu.

U borbi za opće dobro može sudjelovati bilo tko pa i najmanjom gestom. Političari to rade velikim riječima, institucije svojim djelovanjem, a kako vi to radite?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene