Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesu li vlasti učinile dovoljno?

Kako se Hrvatska može bolje zaštititi od poplava?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nabujale rijeke Sava, Kupa, Korana i Mura djelomično još uvijek prijete dijelovima hrvatske. najkritičnije točke su obranjene, no nije svugdje prošlo bez problema.

Mjerodavne službe, vojksa i mještani muku su mučili dva dana s natopljenim umjetnim nasipom u žažćini, koji je mjestimično propuštao vodu, no pravodobnim reakcijama šteta je spriječena.

Pročitajte i ovo HGSS pomogao u prijevozu teško bolesnog pacijenta (Foto: HGSS) Poplava kod Hrvatske Kostajnice HGSS-ovci pomogli u prijevozu teško bolesnog pacijenta: "Intervenirali smo kao produžena ruka Hitne pomoći" Premijer Plenković i ministar Ćorić u posjeti ugroženom području (Foto: Dnevnik.hr) Ne smiruju se problemi Vodostaji i dalje rastu: Mještani Kostajnice ne spavaju već treći dan. Voda je ušla i nekoliko podruma i prizemlja kuća

Iako su poplavljena mnoga područja u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj te Međimusrkoj županiji, najgore je ipak izbjegnuto. Pravodobna evakuacija, postavljanje nasipa i dežuranje bili su ovog puta recept dostatan za obranu od većih šteta u poplavama.

FOTO - DRAMATIČNE SATELITSKE SNIMKE: Pogledajte poplavljena područja Hrvatske

No je li to dovoljno, obzirom da se zečji nasipi u pravilu uvijek maknu nakon što opasnost prođe? Može li se i kako područja ugrožena poplavama u Hrvatskoj trajnije zaštititi od te elementarne nepogode, koja je u posljednje vrijeme učestala?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene