Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako se borite protiv ovisnosti o cigaretama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski je dan nepušenja. U svijetu svake godine od posljedica pušenja umre gotovo šest milijuna ljudi, a još 600.000 nepušača život izgobi od posljedica udisanja dima.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Upozorenja na cigaretama (Foto: Dnevnik.hr) Manje štetnih tvari Njemački znanstvenici na pragu otkrića koje bi moglo promijeniti duhansku industriju, ali postoji kvaka Sandra Karabatić, članica Nacionalnog povjerenstva za borbu protiv pušenja (Foto: Dnevnik.hr) Uoči Svjetskog dana nepušenja Svaka vam skraćuje život za 14 minuta, a mogu prouzročiti i sedam vrsta karcinoma

Danas je Svjetski dan nepušenja, kojeg je još 1987. godine ustanovila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Svake godine od posljedica pušenja umre gotovo šest milijuna ljudi, a u WHO-u posebno ističu ugroženost nepušača koji su često izloženi dimu cigareta u zatvorenim prostorima. Procjena je da svake godine od posljedica takve izloženosti umre oko 600.000 ljudi.

>> Mjesto gdje JEDNA kutija cigareta košta 1.000 kuna

Prema posljednjim dostupnim podacima iz 2008. godine, u Hrvatskoj puši 28 posto muškaraca i 22 posto žena. Posebno zabrinjava činjenica da svaka deseta djevojčica i svaki osmi dječak redovito puši od svoje 13. godine, dok 29 posto tinejdžera aktivno puši.

Hrvatska je prema Eurostatu na visokom četvrtom mjestu po smrtnosti od raka u Europi, a druga po smrtnosti od raka pluća, koji je od svih zloćudnih bolesti u Hrvatskoj i najčešći uzrok smrti.

Kako se borite protiv ovisnosti o cigaretama?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene