Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako ćete provesti Praznik rada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra je 1. svibnja - Međunarodni praznik rada. Meteorolozi su najavili uglavnom lijepo, ali povremeno promjenjivo vrijeme, a sindikati su najavili veliki prosvjed.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Štrajk radnika riječke Čistoće čeka se odgovor Nakon što su stupili u štrajk, radnicima riječke Čistoće ponuđene veće plaće od 15 posto Matija Kroflin, sindikalist Slijede pregovori o plaćama Vladu čeka vruća jesen: "Iz tog razloga mi moramo tražiti daljnji rast plaća"

Međunarodni praznik rada u nekim je državama oduvijek bio dan za prosvjedovanje i traženje većih radničkih prava, dok je kod drugih kao stvoren za obiteljsko druženje i roštiljanje. Premda je od stjecanja neovisnosti u Hrvatskoj bilo i organiziranih sindikalnih prosvjeda, građani su 1. svibnja ipak češće koristili za uživanciju kod kuće.

>> Sindikati iznijeli prosvjedni plan za 1. svibnja: Zahtjev 21!

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, ovogodišnji će 1. svibnja proteći uz dosta sunca, ali će povremeno biti i umjerene naoblake te pljuskova s grmljavinom. Uz temperature koje bi mogle dosegnuti 31 Celzijev stupanj, mnogi bi dan mogli iskoristiti za obiteljsko druženje ili izlete u prirodi.

S druge strane, dobar dio hrvatskih građana 'stisnula' je teška ekonomska situacija i izrazito visoka stopa nezaposlenosti pa neće imati priliku potegnuti daleko od svog doma. Neki od njih mogli bi se odazvati pozivima sindikalnih središnjica, koje su u središtu Zagreba najavile veliki prosvjed.

Kako ćete provesti Praznik rada?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene