Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Je li predsjednik dobro postupio smjenom svog savjetnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dejan Jović više nije savjetnik predsjednika Republike.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolinda o Josipoviću i Joviću 'Skandalozno je da predsjednik Josipović sada zahvaljuje Joviću na njegovim uslugama' Slika nije dostupna 'Znao je njegove stavove' Karamarko: Žalosno je da je predsjednik Jovića smijenio zbog vlastite koristi

Predsjednik Ivo Josipović danas je dužnosti razriješio svogh savjetnika Dejana Jovića zbog tvrdnji koje je Jović iznio u časopisu Politička misao prema kojima smatra da je referendum za hrvatsku neovisnost bio neliberalan i nedemokratičan.

Jović je ustvrdio kako su referendumi o nezavisnosti u bivšoj Jugoslaviji, osim crnogorskog iz 2006., bili vrlo neliberalni.

"Možda su bili 'demokratični' ako se pod 'demokracijom' podrazumijeva samo utvrđivanje koga ima više, a koga manje", napisao je Jović.

Josipović smijenio svog savjetnika Dejana Jovića: 'Njegova izjava je štetna i pogrešna'

No, liberalni sasvim sigurno nisu bili, jer nije bilo dovoljno slobode da bi svatko bez opravdanog straha od drastičnih posljedica mogao reći točno ono što misli, smatra Jović .

"Nije bilo dovoljno slobode. A nema je ni danas. Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših referenduma o nezavisnosti", ustvrdio je Jović u komentaru pod naslovom "Samo u mitovima svaki narod želi državu. U stvarnosti – ne".

U današnjoj temi dana pitamo vas -je li predsjednik dobro postupio smjenom svog savjetnika?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene