Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Hoćete li se cijepiti protiv gripe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove je godine naručeno znatno manje doza cjepiva protiv gripe, a Ministarstvo zdravlja uvjerava da je cjepivo u potpunosti sigurno.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Dijana Mayer Stigla u Hrvatsku Epidemiolozi pozvali na cijepljenje protiv gripe, ali uz jednu bitnu preporuku: "Smatramo da je bolje pričekati..." Slika nije dostupna Prva količina planula Stiže još 240.000 doza cjepiva protiv gripe: HZJZ objavio od kada i gdje će se građani moći cijepiti

Približava se sezona gripe, a cjepivo protiv te bolesti stiglo je u Hrvatsku. Ove godine naručeno je 444.500 doza cjepiva što je osjetno manje u odnosu na prošlu godinu kada je pristiglo 612.000 doza od kojih je potrošeno samo njih 398.000. Smanjeni interes građana razlog je zašto se ove godinu naručio znatno manji broj cjepiva.

Cijepljenje protiv gripe preporučuje se starijima od 65 godina te kroničnim bolesnicima kod kojih gripa može uzrokovati teške komplikacije.

>> Oprez u zatvorenim prostorima!

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da je cjepivo u potpunosti sigurno čime odgovaraju na slučajeve nekoliko pacijenata koji su nakon cijepljenja oboljeli od Guillain-Barréovog sindroma, no nije moguće sa sigurnošću tvrditi da je razlog oboljenja upravo cjepivo.

Cjepivo je namijenjeno najučestalijim oblicima gripe, stoga, pojavi li se neki novi soj ove bolesti, moguće je da od njega oboli osoba koja se već cijepila.

Danas vas pitamo hoćete li se ove sezone cijepiti protiv gripe?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene