Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Čitamo li dovoljno knjiga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvoren je 34. međunarodni sajam knjiga i učila 'Interliber'.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Gužve za testiranje za ulaz na Interliber NAPOKON INTERLIBER Građani su ga jedva dočekali: Nakon dvije godine nije im ni teško stajati u dugim redovima za testiranje Slika nije dostupna Od 9. do 14. studenog Znaju se pravila za Interliber: Svima jednokratne narukvice, obavezne su COVID potvrde ili test na licu mjesta

Na sajmu u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma predstavit će se 240 izlagača iz Hrvatske te Austrije, BiH, Crne Gore, Irana, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Srbije i Velike Britanije.

Prvoga dana sajma bit će predstavljene knjige skupine autora 'Dalmacija - hrvatska ruža svjetova'. Također, bit će predstavljene knjige 'Oksa Pollock - Nevidljivi svijet' i 'Oksa Pollock - Šuma izgubljenih', uz sudjelovanje autorica Anne Plichota i Cendrine Wolf.

Ministar kulture Jasen Mesić, otvarajući najveći hrvatski sajam knjiga, izjavio je da ove godine na Interliberu očekuje 100.000 posjetitelja.

Interliber posjećuje priličan broj građana, no nove tehnologije snažno su prodrle i na područje knjiga, kojih se sve više može naći u elektroničkom obliku, iako mnogi ljubitelji pisane riječi smatraju da pravu knjigu od papira nikakakva moderna tehnologija ne može zamijeniti.

U prilog njihovim tvrdnjama ide i činjenica da se knjige unatoč novim tehnologijama i dalje dobro drže.

No, knjiga u svakom obliku prenosi isti sadržaj i jedino pravo pitanje je čitamo li, unatoč bogatstvu izvora informacija preko interneta i drugih medija, dovoljno knjiga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene