Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Činimo li dovoljno u jačanju svijesti o štetnosti alkohola?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Užim centrom grada danas, tradicionalno na Valentinovo, vozi 'Trijezni tramvaj - zvan čežnja, ljubav', a tom se akcijom nastoji građane želi upozoriti na štetnost konzumiranja alkohola i njegove negativne posljedice.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Tu javnozdravstvenu akciju, koja je okupila 50-ak sudionika - članova zagrebačkih klubova liječenih alkoholičara, učenica primaljske škole i prijatelja, Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji sa Zajednicom klubova liječenih alkoholičara Zagreba organizira već petnaestu godinu zaredom.

>> Saznajte kako ćete izgledati za 10 godina ako pijete alkohol?

Na stajalištima su sudionici građanima dijelili cvijeće, promotivne letke i Alkohološki glasnik, kao upozorenje na štetnost konzumiranja alkohola i na posljedice koje nanosi pojedincu, obitelji i društvenoj zajednici.

Podsjetivši da su tramvaj kojim se voze dobili od ZET-a, neuropsihijatar, alkoholog, te inicijator "Trijeznog tramvaja" Darko Breitenfeld kazao je kako on simbolizira da "ljubav može i treba biti trijezna jer pijana ljubav nije trajna."

"Godinama smo pod tepih stavljali problem alkoholizma i na to nismo obraćali pažnju jer je medijski bilo privlačnije konzumiranje opojnih droga", rekao je pročelnik gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

Činimo li dovoljno u jačanju svijesti o štetnosti alkohola?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene