Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Čini li društvo dovoljno za zaštitu djece u prometu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca su svakodnevni sudionici u prometu, a budući da se oni u njemu dosta teže snalaze, dužnost je odraslih da ih zaštite.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Policija, ilustracija Prekinut promet Tragedija u blizini Karlovca: U sudaru s teretnim vozilom smrtno stradao motociklist

Cestovni je promet sustav u kojem sudjeluju i oni najmlađi koji se zbog svojih psihofizičkih osobina u njemu snalaze puno teže nego odrasle osobe, posebice kada sudjeluju samostalno. Upravo zbog toga se svi moramo potruditi da ih zaštitimo.

Zabrinjavaju i podaci o velikom broju djece koja stradavaju u prometu te zbog toga treba posebnu pozornost posvetiti preventivi jer se upravo provođenjem preventivnih mjera poput edukcije djece i roditelja te podizanja svijesti vozačke populacije o potrebi zaštiti najmlađih u prometu mogu, dugoročno gledano, postići najbolji rezultati.

>> Fotogalerija: Prvi dan škole

Prema posljednjim podacima MUP-a u prvih sedam mjeseci ove godine stradalo je 651 dijete od čega je 560 djece zadobilo lakše tjelesne ozljede, 88-ero djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje ih je smrtno stradalo.

S prvim danima školske godine uvijek se više pažnje posvećuje ponašanju vozača u prometu, tako i HAK zajedno s udruženim autoklubovima organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju 'Sigurno i vješto u prometu'. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb.

Po vašem mišljenju, čini li društvo dovoljno za zaštitu djece u prometu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene