Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Biste li prvi posao godinu dana radili za 1600 kuna naknade?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić od svibnja pokreće mjeru kojom namjerava zaposliti preko 10 000 mladih ljudi.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Slika nije dostupna Mrsić: '60 posto mladih koji su koristili mjere zapošljavanja našli posao'

Mladi ljudi koji nemaju radnog iskustva vrlo teško nalaze zaposlenje. Ministar Mrsić tome želi doskočiti mjerom da preko Zavoda za zapošljavanje godinu dana rade kod poslodavca, za naknadu od 1600 kuna.

Država bi mladim ljudima plaćala staž, a poslodavac bi im bio dužan osigurati mentora i napraviti plan rada. Ministar Mrsić za Dnevnik Nove TV je rekao kako je država osmislila način kontrole kako poslodavci ovu mjeru ne mogu zloupotrebljavati.

To će se nadgledati preko Državnog inspektorata, Porezne uprave i Zavoda za mirovinsko osiguranje. Ovu mjeru, koja stupa na snagu od svibnja, neće moći koristiti poslodavci koji ne isplaćuju plaće i doprinose radnicima.

Biste li se, putem ove mjere, zaposlili te prvi posao godinu dana radili za naknadu od 1600 kuna?

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene