Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izvješća EK

Biste li podržali nove rezove?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija je u izvješću upozorila Hrvatsku vladu da ne poduzima dovoljno u rezanju troškova države te ako nešto pothitno ne učini, čeka nas doista crn scenarij.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Ilustracija Provjerite uvjete Možda se i vi možete prijaviti: Europska komisija u Hrvatskoj raspisala natječaj za Tim EUROPE DIRECT

"Ponovno smo doznali, naglasak je na 'ponovno doznali', koje su nam slabosti", komentirao je izvješće predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak.

EK je u nedjelju objavio svoje prvo izvješće o mjerama koje je Hrvatska od srpnja poduzela na ispravljanju makroekonomskih neravnoteža, u kojem je dosadašnji napredak ocijenila djelomičnim, ograničenim te nejednakim po različitim područjima.

Izvješće EK-a o mjerama RH za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža

Glavni zaključci izvješća su: napredak u važnim fiskalnim strukturnim reformama je nesustavan i djelomičan i s rizičnim izgledima za provedbu; pripreme za reviziju rashoda su pokrenute, ali vremenski okvir za provedbu tih zaključaka nije utvrđen; pooduzeti su koraci za uvođenje poreza na nekretnine ali još nije sigurno hoće li se primjenjivati od siječnja 2016.; potrebno je izraditi mjere za poboljšanje održivosti mirovinskog sustava; ambicije za poboljšanje učinkovitosti zdravstvene skrbi kratkoročno gledajući su ograničene.

"Zaista na tome treba raditi, a istaknuo bih da Hrvatska treba jednu temeljitu, ozbiljnu reformu, treba nove temelje, uostalom, te nove temelje nudim i u svojim ustavnim promjenama", rekao je Josipović.

Ono što će nova reforma neupitno zahtjevati jesu novi bolni rezovi, koji će se sigurno prelomiti i preko leđa građana. Biste li podržali još rezova? (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene