Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Bacate li hranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanjima UN-ove organizacije - FAO, u svijetu se godišnje baci čak jedna trećina ukupno proizvedene hrane, oko 1,3 milijarde tona, dok se u EU baci oko 90 milijuna tona hrane.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Globalni podaci o bacanju hrane su zastrašujući. Hrvatska nije izuzetak u količini hrane koja završi u smeću, a svatko od nas bi se trebao zapitati što s hranom koja ostaje kao višak.

Svaki dan bacamo ostatke hrane, a količina koju bacamo nije zanemariva. 'S obzirom na tisuće osiromađenih građana Hrvatske, koji ovise o prehrani u pučkim kuhinjama, ovaj problem traži ne samo podizanje svijesti građana, nego i sustavno rješenje', rekao je jučer predsjednik Ivo Josipović.

Ovdje se hrana plaća osmijehom i suzama

Hrane za sve svakako ima dovoljno, ali pravi je problem u raspodjeli i kupovini za potrebe, a ne za izobilje.

U kontejnerima i smeću samo u Hrvatskoj na godinu završi hrane vrijedne 4 milijarde kuna, a svaki građanin baci stotinjak kilograma hrane ili 930 kuna. Kako se vi odnosite prema višku hrane, koja ostaje nakon objeda?

Bacate li hranu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene