Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shareable selfie

Za deseti rođendan Gmaila Google 'predstavio' shelfie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se navršava deset godina Gmaila, a povodom toga Google je predstavio novu (prvotravanjsku) opciju.

Na današnji dan prije deset godina Google je predstavio svoj e-mail servis Gmail, a povodom rođendana danas su najavili i jednu 'novu opciju' – Gmail shelfie. Shelfie je skraćenica od 'shareable selfie' te na Googleovom blogu kažu kako će korisnici na ovaj način moći podijeliti svoje selfie fotografije s prijateljima, partnerima i članovima obitelji, a oni će te fotografije moći staviti kao pozadinu na Gmailu kako bi vas stalno mogli gledati.

Pročitajte i ovo Zrakoplov Jet Airwaysa (Foto: AFP) Skinuli ga s leta u Indiji Potpisivao fotku na Snapchatu pa ga priveli jer je koristio riječ "terorist" Jimmy Car (Foto: AFP) Na turneji je "Uvredljiva je i neprimjerena": Poznati komičar šalom razljutio Novozelanđane

Korisnici ljuti na Google zbog šale o gašenju YouTubea

U Googleu napominju kako su oni pioniri selfija jer, kada su prije dvije godine omogućili postavljanje prilagođenih tema kao pozadina u Gmailu, veliki broj korisnika postavio je svoje slike, odnosno selfije te u ovoj kompaniji smatraju da je 'tragedija da vašu prekrasnu kosu, trepavice i obrve zarobite u svom inboxu'.

Dodaju kako je 'Gmail shelfie razvijen oko ideje kako ne biste trebali biti sebični sa svojim selfijem', a s obzirom na današnji datum, jasno je da je riječ o prvotravanjskoj šali i izrugivanju sa selfie kulturom u kojoj su ljudi postali opsjednuti sa samim sobom i konstantnim objavljivanjem vlastitih fotografija na društvenim mrežama. Na Googleu+ pod #GmailShelfie možete pratiti najpopularnije shelfie koje korisnici objavljuju, a pod opcijom Teme na svom Gmailu te popularne shelfije čak možete postaviti i kao pozadinu za Gmail.

Podsjetimo, prošle godine Google je najavio gašenje YouTubea, a iako je bilo jasno kako je riječ o prvotravanjskoj šali, dio korisnika zaista je povjerovao u nju te su na društvenim mrežama napali Google zbog te 'katastrofalne odluke'.

Korisnici Gmaila oprez: Ova aplikacija otkriva jeste li pročitali primljeni mail!

Također, s obzirom da je ova kompanije nedugo prije toga zaista ugasila jedan svoj popularan servis (Google Reader), brojnim korisnicima ova šala uopće nije bila smiješna pa se Google našao na udaru brojnih kritika te je dio stručnjaka za odnose s javnošću šalu o gašenju YouTubea nazvao lošim PR potezom.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene