Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samouki elektroinženjer

VIDEO Siromašni dječak oduševio ugledni američki MIT!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je afrički tinejdžer oduševio ljude na prestižnom američkom fakultetu.

Petnaestogodišnji Kelvin Doe dolazi iz Sierra Leonea, vrlo siromašne afričke zemlje. Ono što njega čini drukčijim jest to što je Kelvin samouki elektroinženjer.

Pročitajte i ovo Ilustracija: AFP Napadač evakuiran Pucnjava u Massachusettsu: Usred noći otvorio vatru u hotelu, svi gosti evakuirani Google Doodle (Screenshot: Google) Rođen na današnji dan Google Doodle: Michael Leonidas Dertouzos, grčki profesor računarstva koji je predvidio važnost interneta

Pomoću metalnog otpada, sode bikarbone i kiseline napravio je akumulator koji donosi struju u njegovu kuću. Napravio je i radio preko kojega prenosi vijesti i glazbu predstavljajući se kao DJ Focus, piše Mashable.

>> VIDEO Čime se u Googleu bave u slobodno vrijeme...

Kelvin je najmlađi gost MIT-a (Massachusetts Institute of Technology) u njihovom programu za međunarodnu suradnju i razvoj. Sve znanstvenike tamo fascinirao je njegov entuzijazam i želja da pomogne svojoj zemlji i zajednici iz koje dolazi.

U emotivnom videu koji vam prenosimo, Kelvin govori o svojim željama i snovima, a o njemu govore i ljudi koji su mnogo stariji od njega, ali koje je uspio fascinirati svojom jednostavnošću i genijalnošću u isto vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene