Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Superzagrijana plazma

VIDEO Pogledajte kišu na Suncu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste mislili da na Suncu nema kiše, zato jer nema što kišiti, prevarili ste se. Naše sunce proizvodi kišu, samo što je to kiša superzagrijane plazme.

NASA je nedavno objavila video snimku krugova superzagrijane plazme na Suncu, koja se uzdiže s površine i pada u kružnom toku nazad na površinu naše zvijezde. Nepotrebno je posebno isticati, kako je dotična kiša plazme toliko velika, da bi bez problema progutala Zemlju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimila NASA-ina letjelica [VIDEO] Sunce izbacilo novu snažnu solarnu baklju, je li Zemlja u opasnosti Slika nije dostupna Ogroman i vruć VIDEO Ovo je novi SPEKTAKL na Suncu

>> VIDEO I Sunce napravilo spektakularni vatromet za Novu godinu

NASA je 19. srpnja prošle godine pomoću satelita SDO (Solar Dynamics laboratory), promatrala jednu solarnu baklju srednje veličine i inteziteta. Tijekom tog događaja, pojavio se i fenomen vezan za Sunce, koji se zove 'koronalna kiša' i kojeg predstavljaju krugovi superzagrijane plazme, prenosi Space.com.

Znanstvenici kretanje plazme objašnjavaju ukazivanjem na magnetska polja na površini sunca i isticanjem da se plazma kreće upravo duž silnica magnetskog polja, pa se zato vrti u krug i stvara spektakularan efekt, nalik na kišu. Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene