Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proučavanje ljudskog ponašanja

VIDEO: Beba robot koji uči iz onog što vidi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako jednogodišnje bebe reagiraju na svijet oko sebe, cilj je projekta znanstvenog tima Sveučilišta Kalifornija u San Diegu, koji su u tu svrhu napravili neobičnog robota.

Ime robota je Diego-san, a visok je 130 centimetara i težak 30-ak kilograma. Veličinom možda ne podsjeća na jednogodišnju bebu, no po drugim segmentima, vrlo je sličan bebama te dobi.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova Slika nije dostupna Pronađena u požaru VIDEO Policija traži muškarca koji je ubio ženu i oteo njenu djecu

>> VIDEO Upoznajte Roboya, robota-dječaka

Diego-san ima 44 pneumatska pregiba i 27 pokretnih dijelova u svojem iznimno realnom licu. U očima mu se nalaze dvije kamere visoke rezolucije pomoću kojih snima svijet oko sebe, geste, pokrete i izraze lica, a znanstveni tim razvija algoritam pomoću kojeg će Diego-san učiti iz onoga što vidi, baš kao i jednogodišnja beba, prenosi popsci.com.

U priloženom videu možete vidjeti koliko daleko su znanstvenici odmakli u razvoju tog robota. nekima bi se realnost njegovih izraza lica mogla učiniti i pomalo jezivom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene