Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavirite u unutrašnjost

VIDEO Ovako 'izgleda' internet ...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanima li vas što točno pokreće internet? Pristup tajnom podatkovnom centru velike telefonske kompanije dobio je jedan Britanac koji je o tome snimio film.

Britanski fotograf i dizajner Tim Arnall otkriva što točno pokreće internet i to u svom filmu 'Internet machine' kojeg je snimio zahvaljujući pristupu tajnom podatkovnom centru španjolske telefonske kompanije 'Telefonica', piše Elastic Space.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

'Telefonica' je jedna od najvećih telefonskih kompanija i njihov podatkovni centar obuhvaća više od 65.000 kvadrata, a u njega je investirano više od 300 milijuna eura.

'Internet machine dokumentira jedan od najvećih i najsigurnijih podatkovnih centara na svijetu. Film istražuje njegovu skrivenu arhitekturu, s kamerom koja se polagano kreće. Suptilne promjene u perspektivi potiču kontemplativnu refleksiju na mjesta gdje se upravlja internetskim podacima i umreženosti', rekao je Arnall.

Novi projekt zbog kojeg će nas turisti voljeti još više

Dodaje kako je u ovom filmu želio perspektivu veću od dječjeg mita o oblaku i istražiti kako infrastruktura interneta zapravo izgleda. 'Osjećao sam da je važno vidjeti i čuti energiju koja odlazi u pokretanje tih strojeva', kaže Arnall.

'Ono što smo vidjeli, nakon što smo prošli identifikaciju i provjere sigurnosti veće od onih na bilo kojem aerodromu, bile su zaglušujuće bučne sobe sa serverima i ruterima', ispričao je autor filma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene