Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše se prodavali 'pametni telefoni'

Veliki skok u prodaji tableta, računala i telefona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodaja računala, tableta i multimedijalnih telefona u svijetu će se do 2016. gotovo udvostručiti te će dosegnuti brojku od više od dvije milijarde prodanih komada, pokazali su rezultati istraživanja koje je provela analitička tvrtka IDC.

Ove se godine ukupna prodaja spomenutih predmeta procjenjuje na 1,2 milijarde, što je povećanje za 27,4 posto u odnosu na 2011. godinu.

‘Najveći udio u prodaji imaju 'pametni telefoni', no ni prodaja tableta ne zaostaje’ s prosječnim predviđenim porastom od 22 posto godišnje u razdoblju između 2012. i 2016., stoji u izvješću IDC-a.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

>> Amazon 'uzdrmao' tržište tableta: Pogledajte što su predstavili!

U kategoriji računala, tableta i multimedijalnih telefona, najveći udio u prodaji imaju ovi potonji s 59 posto. Očekuje se da će do 2016. ta brojka skočiti na 63 posto. Udio tableta bi 2016. sa 10 posto trebao porasti na 13 posto, a prodaja kompjutora bi mogla pasti s 31 posto na 24 posto. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene