Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisnici nezadovoljni!

Velike promjene: Twitter postaje poput Facebooka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio korisnika Twittera nezadovoljan je najavljenim promjenama i smatraju da Twitter gubi sve ono zbog čega je bio dobar i postaje sve sličniji Zuckerbergovoj mreži

Twitter je na službenom blogu najavio velike promjene u izgledu ove društvene mreže, odnosno korisničkih profila. Novi profili trenutno su dostupni samo malom dijelu korisnika, a tijekom sljedećih tjedana trebali bi postati dostupni svima. Ono što je posebno zanimljivo u novom izgledu profila na Twitteru jest da jako podsjeća na svog najvećeg konkurenta – Facebook te će, kao i na Zuckerberovoj mreži, korisnici Twittera u budućnosti na svom profilu pri vrhu stranice imati veliku naslovnu fotografiju, dok će se s lijeve strane nalaziti profilna fotografija.

Pročitajte i ovo Plastična ambalaža: Ilustracija - 7 OD PROLJEĆA Plaćat ćemo lagane plastične vrećice, a uvodi se i povratna naknada za dvije kategorije Josip Mataija - 2 novi zakon Šef prometnih policajaca ima poruku za vozače romobila: "U početku se ne moraju bojati..."

Facebook se ponovno mijenja!

U novom dizajnu Twitter je stavio puno veći naglasak na fotografije i najpopularnije (najveći broj retvitova) tvitove koji će biti malo veći u odnosu na ostale objave kako bi korisnici koji pregledavaju profil i objave na njemu mogli jednostavnije pronaći najzanimljiviji sadržaj.

Također, korisnici će moći označiti jedan tvit i postaviti ga na vrh stranice, a dodana je i mogućnost filtriranja sadržaja prilikom pregledavanje timelinea drugih tviteraša te će se moći pregledavati samo obični tvitovi, tvitovi s fotografijama i videozapisima te tvitovi i odgovori na njih.

Na BBC-u upozoravaju kako su brojni korisnici ove mreže kritizirali novi dizajn pa tako dio njih smatra da je ekipa u ovoj kompaniji pretjerala jer se s ovim promjenama gubi jednostavnost koja karakterizira ovu društvenu mrežu. 'Grozno! Twitter se pretvara u Facebook', komentirao je jedan korisnik dodavši da s novim redizajnom Twitter gubi sve ono zbog čega je prije bio dobar.

Mreža koju svi obožavaju: Postala nezaobilazan alat

Bit će zanimljivo vidjeti kako će korisnici reagirati kada novi dizajn bude svima dostupan – slična je stvar proteklih godina bila s Facebookom koji je često mijenjao svoj izgled (podsjetimo, nakon najave Timelinea brojni su korisnici Zuckerbergove mreže najavili gašenje profila, no većina njih to ipak nije napravila) te bi se, nakon početnog nezadovoljstva, korisnici s vremenom ipak navikli na novi izgled i nastavili koristiti tu mreži kao i ranije.

Što vi mislite o novom dizajnu, smatrate li da Twitter zaista postaje poput Facebooka? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene