Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte zašto

VELIKA prijetnja iPadu: Opet su korak ispred Applea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je na CES-u predstavio nove modele tableta, a posebno su zanimljiva dva modela koja imaju dijagonale ekrana veće od 12 inča

Krajem prošle godine pojavile su se glasine kako Apple priprema novi model iPada (iPad Pro) koji će imati ekran dijagonale veće od 12 inča – službenih informacija o novim modelima Appleovih tableta još nema, no jučer je njihov najveći konkurent predstavio četiri nova modela tableta, uključujući i dva modela s ekranom dijagonale 12,2 inča. Predstavljena nova TabPro serija, osim 12,2 inčnog uređaja, uključuje i modele s dijagonalama od 8,4 i 10,1 inča koji će se na tržištu pojaviti tijekom prvog ovogodišnjeg kvartala u WiFi i LTE, odnosno 3G verzijama.

Stiže nova verzija Appleovog tableta – iPad Pro!

Svi modeli imat će istu rezoluciju ekrana od čak 2,560x1,600 piksela, a isporučivat će se s posljednjom verzijom Exynox procesora ili Qualcommovim Snapdragon 800 procesorom (ovisno o regiji u kojoj će se prodavati). Modeli s ekranima od 8,4 i 10,1 inča imat će 2GB RAM-a te će se na njima u isto vrijeme moći pokretati dvije aplikacije, dok će najveći TabPro model imati 3GB radne memorije i na njegovom će se ekranu u isto vrijeme moći koristiti čak četiri aplikacije.

Sa stražnje strane ovih uređaja nalaze se kamere rezolucije 8MP, s prednje strane je 2MP kamera za video razgovore, a od ostalih opcija treba izdvojiti 32, odnosno 64GB memorije za pohranu podataka koja se može dodatno proširiti microSD memorijskim karticama.

Osim odličnih specifikacija, novinari Cneta posebno ističu i novo korisničko sučelje instalirano na ovim tabletima te oni umjesto dosadašnjeg TouchWiza koriste Magazine UX kojim dominiraju widgeti – prikaz sadržaja na ekranu puno je atraktivniji, dok je pristup informacijama i aplikacijama jednostavniji, što pomalo podsjeća i na prikaz sadržaja na Windows 8 operativnom sustavu. Pored TabPro modela s ekranom dijagonale 12,2 inča, Samsung je predstavio još jedan tablet s ekranom iste dijagonale i rezolucije ekrana – Galaxy NotePro.

Samsung bi mogao 'krenuti stopama Applea'...

Ovaj uređaj isporučivat će se s istim procesorima kao i TabPro tablet te ima 3GB RAM-a, do 64GB prostora za pohranu podataka, 8MP kameru i novo sučelje, a najveća razlika u ovim modelima jest što će se NotePro isporučivati sa S Pen stylusom te će imati neke opcije koje će omogućavati jednostavnije korištenje tableta sa stylusom.

Neki analitičari smatraju kako je Samsung ponovo korak ispred Applea jer je ova kompanija prvo prestigla Apple na tržištu pametnih satova, a sada su prije njih predstavili Pro, odnosno veliki tablet.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene