Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Samsungu šokirani

Velika oružana pljačka: Ukradeni Samsungovi telefoni i tableti vrijedni 36 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak kriminalaca upalo je u tvornicu u Brazilu nakon ponoći te su tri sata tovarili kamione s telefonima, tabletima i računalima

Dvadesetak kriminalaca maskiranih kao Samsungovi zaposlenici upali su nedavno u tvornicu ove južnokorejske kompanije u Brazilu i ukrali gadgete u vrijednosti oko 36 milijuna dolara. Pljačka je izvršena tijekom noćne smjene dok se u tvornici nalazilo oko dvjesto zaposlenika – kriminalci su neke radnike uzeli za taoce, dok su ostali nastavili s radom (prije toga su im izvađene baterije na mobilnim telefonima kako ne bi mogli obavijestiti policiju).

Pročitajte i ovo Ilustracija U bolnici je Drama u Puli! Pljačka usred bijela dana završila jako loše: Kada ih je ugledala, skočila je s terase Supertalent Petar Bruno Basić Petar Bruno Basić Policija otkrila razbojnika koji je ukrao nakit vrijedan 140 tisuća eura: Pobijedio je u Supertalentu s plesom oko šipke

Nakon što su napunili čak sedam kamiona s pametnim telefonima, tabletima i računalima (za što im je trebalo čak tri sata) kriminalci su pobjegli, a srećom nitko od osoba koje su se u to vrijeme nalazile u tvornici nije ozlijeđen, iako su kriminalci bili naoružani s automatskim puškama.

Na Facebooku objavila fotografiju velike količine novca pa je 'posjetili' pljačkaši

Ovu veliku pljačku sada istražuje brazilska policija koja sumnja da se radi o 'inside poslu' – kriminalci ne samo da su bez problema ušli u tvornicu, već su točno znali raspored prostorija u tvornici i znali su na kojem se mjestu nalaze najvrjedniji gadgeti, objavili su na ZDnetu.

U objavi za javnost iz Samsunga su izrazili veliku zabrinutost zbog ovog incidenta, no sretni su što nitko nije ozlijeđen. Ekipa iz južnokorejske kompanije pomoći će policiji u istrazi kako bi se što prije uhitili kriminalci koji su im nanijeli veliku štetu, a napominju i da će napraviti sve što mogu kako bi izbjegli da se slične pljačke ponove u budućnosti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene