Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucija na pomolu

Vampirska terapija: Mlada krv usporava starenje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Testiranja su za sada provedena na miševima, ali slijedeći korak su ljudi.

Potraga za receptom vječne mladosti još uvijek intrigira znanstvenike, koji su ovih dana na pragu prvorazredne senzacije. Ovo može zvučati poput priče iz filmova o vampirima, ali stručnjaci sa Stanforda u Americi pokazali su da se infuzijom mlade krvi može usporiti proces starenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne stari bez hrane Napokon otkrivena tajna vječne mladosti?! Slika nije dostupna Brooke Greenberg Umrla djevojka koja nikada ne stari

Hrvatica pronašla ključ mladosti u pivskom kvascu?

Iako je eksperiment proveden na laboratorijskim miševima, slijedeći korak mogao bi biti – eksperiment na starijim ljudima. Znanstvenici su naime uvjereni da mlada krv sadrži prirodne kemikalije koje usporavaju proces starenja mozga, srca, mišića i ostalih organa.

Tijekom testiranja znanstvenici su krv miša starog tri mjeseca konstantno infuzijom davali mišu starom 18 mjeseci. Ova 'vampirska terapija' značajno je popravila pamćenje i sposobnost učenja kod starijeg miša. Osim toga, primijećene su funkcionalne promjene na bolje u njegovom mozgu.

Znanstvenici još uvijek nisu sigurni što točno uzrokuje ove promjene, ali pretpostavljaju da se infuzijom mlade krvi aktivira bjelančevina CREB, koja ima svojevrsnu ulogu glavnog regulatora mozga, piše Guardian.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene