Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje korisnicima

U tijeku su veliki napadi na WordPress platformu, evo što morate napraviti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako imate stranicu na WordPressu obavite promjene kako bi ostali sigurni, a iz Plus.hr-a poručuju kako bi trebali prvo promijeniti vašu šifru!

'U toku je veliki distribuirani DDOS napad na sve WordPressa instalacije, i sastoji se od brute-force pokušaja napipavanja i probijanja passworda. Ne samo mi, svi web hosteri na svijetu imaju u ovom trenu problema s time. Napad je jako dobro pripremljen i organiziran i u ovom trenu zabilježeno je preko 100.000 ip adresa uključenih u ovaj napad' — opisano je na plus.hr blogu.

>> Anonymousi od Obame traže da prizna DDoS napade kao oblik prosvjeda

Ako sami održavate vaš WordPressa pod hitno promijenit administracijsku šifru svih WordPress instalacija. Nikako šifru ne pišite jednostavnom i koristite najmanje 10 znamenaka, velika i mala slova te specijalne znakove (^% $ # & @ *).

DDOS je počeo početkom tjedna, no sada se već bilježi po 50 zahtjeva svake sekunde. Simptomi ovih napada su sporo učitavanje stranica, sporo ili totalno neupotrebljivo korisničko sučelje, a neke stranice čak su u potpunosti nedostupno.

'Mi smo još na početku napada počeli raditi filtere i pokušavali DDOS napad mitigirati i u blažiti posljedice, no zbog magnitude napada, u trenucima najintenzivnijeg napada, zbog vrste i magnitude napada, serveri postaju neresponzivni i webovi prestaju raditi' — poručuju iz plus.hr-a.

Ono što možete napraviti, nebi li sebi i nama olakšali situaciju je:

- ODMAH promjenite šifru za Wordpres instalaciju u neki znatno kompliciraniju, koristeći mala slova, brojeve i znakove
- Šifrom zaštiti 'wp-admin' direktorij – kroz cPanel 'password protected directories'
- Instalirati plugin za rate limiting loginova
- Instalirajte w3 Total Cache ili WP Super Cache, ne bi li instalaciju Wordpresa učinili otpornijom
- Koristite CloudFlare, mozete ga instalirati jednostavno iz cPanela, a čak i u besplatnom modelu pruža zaštitu od ovakvih napada

(Powered by Zimo)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene