Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Twiplomacy projekt

Tvitaju više i od Bijele kuće: Hrvatska Vlada na Twitteru među najaktivnijim u svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživački projekt Twiplomacy, agencije Burson-Marsteller (SAD), od 505 analiziranih profila vlada, šefova država, ministara vanjskih poslova i utjecajnih lidera u svijetu, pokazao je da je hrvatska Vlada među najaktivnijim Twitter profilima te se ponovo nalazi na ljestvici 25 najpovezanijih političkih Twitter računa, priopćeno je danas iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada Republike Hrvatske na društvenoj mreži Twitter po aktivnosti je zauzela 3. mjesto, odmah nakon Dominikanske Republike i Venezuele, a time je zapravo i potvrdila status najaktivnijeg Twitter računa u Europi i jednog od aktivnijih među vladama i političarima u svijetu, ostavljajući iza sebe Baracka Obamu, Državno tajništvo SAD-a, Bijelu kuću, Europsku komisiju, Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije, francuske diplomate i mnoge druge.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Što se tiče interakcije s korisnicima, uz Fidži i Austriju, hrvatska je Vlada najkomunikativnija na svijetu, a na razini svih čelnika u Europi, uz poljskog premijera Donalda Tuska i švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta, Vlada Republike Hrvatske vodi najviše razgovora s drugim Twitter korisnicima.

>> 'Online smo 13 sati na dan, sedam dana u tjednu'

U kategoriji najpovezanijih profila, odnosno onih koji imaju najviše zajedničkih kontakata s drugim ispitanim računima, osim Vlade RH, nalaze se i švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, Europska služba vanjskih poslova te ministarstva vanjskih poslova Poljske, Velike Britanije i Francuske.

U istraživanju se profil Vlade RH opisuje se kao produktivan, interaktivan i angažiran. Hrvatska Vlada u prosjeku objavljuje oko 33 ‘tvita’ dnevno od čega se gotovo 50% odnosi na odgovore i komunikaciju s korisnicima. Među najpopularnijim ‘tvitovima’ su onaj o osnivanju vladinog Odjela za online komunikaciju iz siječnja 2012., vijest o službenoj Twitter verifikaciji korisničkog računa Vlade iz travnja 2013. te čestitka i poruka dobrodošlice povodom ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine.

Po Twiplomacy istraživanju najviše Twitter sljedbenika imaju Barack Obama, poglavar Katoličke crkve Papa Franjo, Bijela kuća te predsjednik i premijer Turske, stoji u priopćenju hrvatske Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene